Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвместимост на всмукателен к-р при TS-моторите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвместимост на всмукателен к-р при TS-моторите

Здравейте колеги!
    Налага ми се да сменям всм. к-р който има номер на BOSCH 0 280 600 011. Според ePER, доколкото разбирам колекторите на 1.8 CF2/CF3 и 2.0 CF2/CF3 са съвместими, но дори при коли с едно и също означение на мотора engine 32301/version 323A2000 03, номерата на BOSCH се различават. Не откривам по колекторите номера по FIAT.
    Въпроса е дали мога да използвам например колектор от кой да е двулитров мотор или да внимавам с номерата на BOSCH.
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 19:23.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
      Всмукателните колектори на 2.0 CF2/CF3 наистина са съвместими, но са различни. Ето защо моята препоръка е да си търсиш такъв за твоята кола, а именно - CF2, и само ако не намериш - CF3.
      Това е най-добрия вариант, но ако не намеря същия номер трябва да решавам задачата по друг начин. По какво се различават?

Comment

...

Comment

Не зная, аз не съм специалист по колите. Важното е, че присъединителните им размери, както и гарнитурата, са едни същи. Предполагам, че се различават по формата си например, едва ли е нещо съществено - най-много да се наложи някое дребно "доизкусуряване". А и когато в такива случаи се монтира нееднакъв заместител, винаги има вероятност за някоя неприятна изненада, така че оригиналното си е най-добре...
          м/у CF2 и CF3 няма ли разлика за дроселовата клапа захващането?

Comment

...
            Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 06:34.

Comment

Цвятко - написах, че евентуални неприятни изненади са възможни. Така че вместо да задаваш риторични за тебе въпроси, ако знаеш - просто го напиши...
              Не, не го знам наистина. Просто разсъждавам, като знам някои разлики

Comment

Няма разлика захващането също формата е една и съща и всичко им е еднакво.
                sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
                  Няма разлика захващането също формата е една и съща и всичко им е еднакво.
                  Ето, всички научихме по нещо, а колегата вече може да действа

Comment

...

Comment

Малката разлика която съм установил е в присъединяването към металнота част на колектора и предполагам че няма да е проблем, но не съм пробвал защото намерих точно същия. За друго незнам. Неможах да засека през каталога на BOSCH различни номера за кои модификации са, дава само всм. колекгор.

Comment

Working...
                      X